SportNogometMiličević strijelac za Gent, senzacionalan poraz Intera

Miličević strijelac za Gent, senzacionalan poraz Intera

U terminu od 21:05 odigrano je jedanaest susreta prvog kola Evropske lige, a naš reprezentativac Danijel Milićević se upisao u listu strijelaca. Milićević je doveo Gent u vodstvo protiv Brage, majstorskim udarcem sa nekih 25 metara, ali je Pinto izjednačio rezultat, pa su oba tima podijelili po jedan bod.
Bh. trojac Amir Hadžiahmetović, Deni Milošević i Riad Bajić su igrali od prve minute u porazu Konye od Shakhtara, bilo je 0:1. Strijelac jedinog gola je bio Ferreyra u 75. minuti utakmice. Bajić je igru napustio u 70. minuti utakmice kada ga je zamijenio Hora, a Meha je sedam minuta poslije zamijenio Miloševića dok je Hadžiahmetović odigrao svih 90 minuta.
Osmanlispor je pobijedio Steauu 2:0, a golove su postigli Diabate i Umar, a Sead Kolašinac nije bio u sastavu Schalkea koji je slavio (0:1) na gostovanju kod Nice dok je Gojko Cimirot odigrao svih 90 minuta za PAOK protiv Fiorentine. Bilo je 0:0.
Od ostalih rezultata izdvojićemo poraz Intera od Hapoela, bilo je 0:2, pobjedu Ajaxa na gostovanju u Grčkoj kod Panathianikosa, bilo je 1:2. Villarreal je poslije preokreta pobijedio Zurich rezultatom 2:1 dok je Southampton slavio (3:0) protiv praške Sparte.

Rezultati i strijelci:

Braga-Gent 1:1 (Pinto 24’; Milićević 6’)
Inter-Hapoel Beer Sheva 0:2 (Vitor 54’, Buzaglo 69’)
Konyaspor-Shakhtar 0:1 (Ferreyra 76’)
Nice-Schalke 0:1 (Baba Rahman 75’)
Osmanlispor-Steaua 2:0 (Diabate (p) 64’, Umar 74’)
Panathinaikos-Ajax 1:2 (Berg 5’; Traore 34’, Riedewald 67’)
PAOK-Fiorentina 0:0
Salzburg-Krasnodar 0:1 (Joaozinho 37’)
Southampton-Sparta Prag 3:0 (Austin (p) 5’, 27’, Rodriguez 90+2’)
Standard Liege-Celta Vigo 1:1 (Dossevi 3’; Rossi 13’)
Villarreal-Zurich 2:1 (Pato 28’, Dos Santos 45+1’; Sadiku 2’)

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE