ZDKMinistar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković posjetio Kakanj

Ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković posjetio Kakanj

U posjeti Kaknju prekjučer je boravio Fahrudin Čolaković, ministar za boračka pitanja ZDK. Prijem za ministra Čolakovića upriličen je u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre. Jedna od tema razgovora u uredu načelnika bila je aktuelna provedba aktivnosti koje Ministarstvo za boračka pitanja ZDK realizira na planu samozapošljavanja pripadnika braniteljskih populacija.

Ministar Čolaković veoma predano radi na planu poboljšanja materijalnog statusa svih pripadnika populacije branitelja. O tome ilustrativno govore projekti stipendiranja, nabavke udžbenika, stambenog zbrinjavanja, pomoći za liječenje, projekti zapošljavanja i samozapošljavanja i sl. O tome svjedoče i aktivnosti ministra Čolakovića usmjerene na zaštitu i promociju svijetlih tekovina iz perioda odbrane BiH od agresije, te aktivnosti usmjerene na razvoj i njegovanje kulture sjećanja na period Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godina što obuhvata organizaciju i učešće u organizacijskim aktivnostima obilježavanja značajnih datuma, obezbjeđenje novčanih sredstava za izgradnju i rekonstrukciju spomen-obilježja, izradu monografija, muzejskih zbirki…

Ministar Čolaković je osvjedočeni prijatelj Kaknja i rado viđen gost u ovom gradu, posebno zbog činjenice da je u proteklom periodu zajedno sa Kakanjcima često učestvovao u obilježavanju značajnih datuma i događaja koji se vežu za učešće kakanjskih brigada u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995.

Foto: Ministar Čolaković sa generalom Sakibom Mahmuljinom i načelnikom Kaknja Nerminom Mandom, zabilježeno u Kaknju 1.decembra 2016.godine na obilježavanju 1.decembra-dana Trećeg korpusa Armije R BiH.

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE