ZDKPrivredaMinistarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK: Za ujednačen razvoj poljoprivrede ...

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK: Za ujednačen razvoj poljoprivrede 182.710KM

Na 38. sjednici, održanoj 30.12.2015. godine, Vlada Zeničko-dobojskog kantona na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, donijela je zaključak o odobravanju sredstava za isplatu podrške za ujednačen razvoj poljoprivrede s ciljem ravnomjernijeg razvoja poljoprivrede na cijelom području Zeničko-dobojskog kantona u 2015. godini, u iznosu od 182.710 KM. Od ukupno trideset projekata kandidovanih od poljoprivrednih zadruga i preduzeća registrovanaih za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te inividualnih poljoprivrednih proizvođača koji su registrovani po zakonu o obrtu (osnovna djelatnost), općina putem službi nadležnih za poljoprivredu i razvojnih agencije općina, odobreno je dvanaest projekata.

Vlada je donijela Zaključak o odobravanju sredstava u iznosu od 13.500 KM na ime podrške razvoju rada udruženja sa područja Zeničko-dobojskog kantona u poljoprivrednoj proizvodnji i unapređenju uzgoja divljači. Na osnovu njihove aktivnosti i ocjenom doprinosa razvoju poljoprivredne proizvodnje na području Zeničko-dobojskog kantona ukupno je za 13 udruženja odobrena podrška, te Zaključak o odobravanju sredstava u iznosu od 23.000 KM na ime podrške srednjim poljoprivrednim školama sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Na istoj sjednici Vlada je donijela Zaključak o odobravanju sredstava u iznosu od 15.000 KM na ime podrške za organizovanje sajmova poljoprivredne proizvodnje i međunarodnih izložbi sitnih životinja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE