ZDKPrivredaMinistarstvo za privredu ZDK: Odluke o dodjeli koncesije za eksploataciju mineralne sirovine...

Ministarstvo za privredu ZDK: Odluke o dodjeli koncesije za eksploataciju mineralne sirovine – krečnjaka na lokalitetu “Nedići”, općina Breza

Na sjednici Vlade Kantona razmatrana je i usvojena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o dodjeli koncesije za eksploataciju mineralne sirovine – krečnjaka na lokalitetu “Nedići”, općina Breza, privrednom društvu “Rudnik krečnjaka Breza” d.o.o. Breza.

Ovom odlukom izvršeno je usaglašavanje katastarskih čestica starog i novog premjera, čime su stvoreni preduslovi za upis ranije potpisanog Koncesionog ugovora u zemljišne knjige.

Pored toga, a u skladu sa Zakonom o rudarstvu, utvrđena je koncesiona naknada u KM po metru kubnom čvrste mase, čime je proširena mogućnost nadzora ovog koncesionog projekta.

Navedene izmjene i dopune bit će pretočene u Anex Ugovora o koncesiji koji će potpisati Ministarstvo za privredu i Koncesionar.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE