SvijetRegijaMir i stabilnost Srbije ne smiju biti ugroženi, ne pristajem na ucjene

Mir i stabilnost Srbije ne smiju biti ugroženi, ne pristajem na ucjene

Glavni akcent konferencije bio je na rezultatima današnjeg ponovoljenog glasanja na osam biračkih mjesta na kojima je RIK zabilježio nepravilnosti.

Večeras je saopćeno da je Vučić na osam biračkih mjesta na kojima su danas ponovljeni izbori za predsjednika Srbije osvojio 71,66 posto glasova, više nego u prvom krugu.

Podsjetimo, izbori su danas ponovljeni na izbornim mjestima u Beogradu (Zvezdara), Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu, Bačkoj Palanci, Vrbasu, Topoli i u Kraljevu, a mediji u Srbiji javljaju da je Vučić danas osvojio više od 80 posto glasova.

Vučić je započeo žestoko.

– Oni koji neće da priznaju poraz organizirali su proteste. Nećemo rušenje naše zemlje i nikome to nećemo da dozvolimo – kategoričan je Vučić.

Obrušio se na opoziciju, a kazao je da je predugo tolerirao njegovo ponašanje. Dodao je da neće razgovarati “jezikom prijetnje i ucjene”.

– Ne podliježem pritiscima nikome u Srbiji, ali ni inostranstvu. Naši protivnici devet dana pokušavaju da promjene volju naroda, ali mi smo je na izborima potvrdili. Nikome nećemo dozvoliti da ugrozi narodnu volju. Svaki put prolazim kroz iste prazne priče, ali zahvaljujući vama uvijek ih pobijedimo – kaže Vučić, prenosi Avaz.

Nakon toga je govorio o današnjim rezultatima. Ponovo je proglasio apsolutnu pobjedu.

– Osvojili smo više glasova nego na izborima prije devet dana. Svi protukandidati su ovaj put osvojili manje glasova. Samo sam ih ja dobio više – naglašava Vučić.

Na kraju press konferencije najavio je današnji dolazak delegacije Njemačke u Srbiju, predvođenu Sigmarom Gabrielom, ministrom vanjskih poslova te zemlje.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE