Naslovnica Lokalne Teme Politika Mirela Mateša...

Mirela Mateša Bukva (SDA): Zašto se ovako dugo čekalo na asfaltiranje u Ozrakovićima iako je općinska nadležnost?

928
PODIJELI

E da Visoko nije Sjeverna Koreja kao što jeste i da imamo prenos sjednica Općinskog vijeća kao što nemamo bilo bi nam jasnije ko je zaslužan i otkuda odjednom da se asfaltira i nakon višemjesečne uzurpacije rješava agonija zvana poslovna zona Ozrakovići. Već uporno se mjesecima čekalo da se realizuju Kapitalna ulaganja Općine Visoko za 2017.godinu koja su i najavljena na internet stranici Općine Visoko 25. aprila 2017. gdje se jasno dalo do znanja da je Općina Visoko nadležna za rekonstrukciju saobraćajnice kroz poslovnu zonu Ozrakovići a ne ZDK.

Prenosimo dio izlaganja vijećnice Mirela Mateše Bukva o ovom pitanju sa zadnje 9.sjednice održane 29.06. 2017 koja je o ovom pitanju govorila pod tačkom 2. Dnevnog reda: Informacija o stanju i poslovanju privrede i utvrđivanju prijedloga mjera za kreiranje boljeg poslovnog ambijenta, sa posebnim osvrtom na stanje u oblasti zapošljavanja.

“Dva najžalosnija primjera stvaranja poslovnog ambijenta Općine Visoko su ovaj koji imamo sa ugostiteljima gdje im se bez razloga osporava pravo na rad i ne asfaltiranje poslovne zone Ozrakovići. Pa je li vas sramota i stid više da puštate radnike i privrednike poslovne zone Ozrakovići da se mjesecima guše u prašini i da ne asfaltirate ovu zonu ako ste najavili prije par mjeseci na internet stranici da ćete to uraditi. Ako pokušavate da se igrate mačke i miša sa Kantonom ko je nadležan, zašto onda ne pišete urgencije i pokažete volju i želju kao što ste pisali i slikali za sve moguće stvari urgencije do sada i ko je uopće angažovao Bucomerc iz Kiseljaka da podigne asfalt ako ne Općina. Nepojmljivo mi je da ovaj problem nije riješen a vi mi pričate o poslovnom ambijentu.”

Cesta kroz poslovnu zonu Ozrakovići bi trebala postati regionalna i u nadležnosti ZDK onoga dana kada se realizuje zaobilaznica prema Kiseljaku predviđena u Prostornom planu Općine Visoko a do tada je ona u nadležnosti Općine Visoko i sve ovo vrijeme je bila. Zato se postavlja pitanje koji je razlog Općine Visoko da je dopustila da se radnici i privrednici ove zone mjesecima guše u prašini ???

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.