BiHPolitikaMirku Šaroviću uručena nagrada za najboljeg ministra u Jugoistočnoj Evropi

Mirku Šaroviću uručena nagrada za najboljeg ministra u Jugoistočnoj Evropi

U obrazloženju evropskog nezavisnog žirija za izbor najboljeg menadžera godine navedeno je da se Šarović maksimalno bavi svojim poslom, da istrajava u žestokoj borbi za bolji ambijent za biznis, izvoz i uopšte za ostvarivanje boljih rezutata u biznisu i ekonomiji BiH, te da je ostvario izvanrednu uspješnu saradnju sa velikim brojem vlada i ministarstava u regionu.

Šarović, kako se navodi, svojim radom i ponašanjem širi pozitivnu energiju, radi i gradi bolje poslovne odnose i prijateljstva za sve u zemlji i, prema svim anketama, najpopularniji je ministar u narodu u svim dijelovima BiH, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Izbor najboljih poslovnih ljudi i kompanija na nivou jugoistočne i srednje Evrope za 2017. godinu održan je danas u Sarajevu u okviru Direkcije evropske agencije za izbor i promociju najmenadžera i najkomapnija.

Nagrade “Najmenadžer” i “Najkompanija” dodjeljuju se istaknutim pojedincima i firmama koji bilježe izvanredne rezultate u biznisu – kvalitetno poslovanje, povećanje proizvodnje i dobiti, tržišno dokazivanje, primjena novih savremenih tehnologija, investiranje u razvoj, okrenutost ka izvozu, otvaranje novih radnih mjesta, jačanje ukupne konkurentne sposobnosti.

klix.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE