PreporukaFilmMiro Purivatra: Ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala bilo je najuspješnije dosad

Miro Purivatra: Ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala bilo je najuspješnije dosad

“Mi ćemo praviti svoju analizu, ali prema onome što smo do sada čuli, prema onome što su mediji objavili i što smatraju filmski profesionalci, mislim da je ovo bilo najveće i najuspješnije izdanje SFF-a do sada”, rekao je Purivatra.

Podsjetio je kako je ovogodišnje izdanje festivala trajalo dan kraće, a donijelo je više filmova nego ikada na nekoliko novih lokacija.

“Osim toga smo imali rekonstruisano ljetno kino, fantastične goste, program za koji svi kažu da je jedan od boljih ovogodišnjih programa evropskih filmskih festivala. Ono što nas posebno raduje je to da smo ove godine imali više publike nego ikada”, rekao je Purivatra.

Sarajevo Film Festival zvanično će biti zatvoren večeras posljednjom projekcijom u prostoru Summer Screena filmom “Dan oslobođenja”, čiju režiju potpisuju Ugis Olte i Morten Traavik te projekcijom filma “Vozač” reditelja Edgara Wrighta u Ljetnom kinu Raiffeisen.

“Nakon toga slijedi zvanično zatvaranje i vatromet. Pozivam građane da dođu uživati u atmosferi grada, kao i koncertu Plavog orkestra nakon projekcije filma”, rekao je.

Istakao je kako su proteklih sedam dana iz Sarajeva u svijet išle samo pozitivne vijest.

“To su vijesti koje ovaj grad treba, a festival je naš mali doprinos pravljenju pozitivne slike o Sarajevu”, zaključio je Purivatra.

klix.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE