SportRukometMirza Handžić: Bosna Centrotrans će vjerovatno istupti iz svih takmičenja zbog sramotne...

Mirza Handžić: Bosna Centrotrans će vjerovatno istupti iz svih takmičenja zbog sramotne završnice Premijer lige BiH

Završeno je i posljednje kolo Premijer lige BiH za rukometaše, u kojoj su se ove sezone takmičili visočki rukometaši koji će se, ipak, od naredne sezone preseliti u niži rang takmičenja. Sramotna završnica Premijer lige BiH u kojoj je, kako smatra rukometna javnost u Visokom i BiH, namješten veliki broj utakmica na štetu visočke Bosne Centrotrans, razočarala je mnoge ljubitelje rukometa.

Iako su Visočani slavili u posljednjem kolu Premijer lige, pobijedivši rukometaše Maglaja u Visokom, rezultatom 40:35, takav rezultat je samo Pirova pobjeda jer su i u ostalim susretima posljednjeg kola slavili direktni protivnici Bosne i poslali visočki rukometni kolektiv u nižerangirano takmičenje.

Po završetku utakmice Bosna Centrotrans – Maglaj iskoristili smo priliku da razgovaramo sa Mirzom Handžićem, direktorom visočkog rukometnog kluba. Handžić je, sa posebnim osvrtom na jučerašnju izjavu da će sve selekcije Bosne istupiti iz svih takmičenja u slučaju ispadanja iz Premijer lige, govorio za novinare Visoko.co.ba o daljim potezima u narednim danima.

“Pred nama su prvomajski praznici te ćemo nakon ove, zaista sramotne, završnice Premijer lige BiH malo smiriti strasti kako bi naredne sedmice odlučili o daljim koracima. Poražavajuća je činjenica da je Bosna Centrotrans ispala iz premijerligaškog društva zbog raznih malverzacija drugih klubova i prosto nevjerovatnih rezultata koje su ostvarile Krajina, Bosna (S) i Čelik u posljednja tri kola. Pitanje je ustvari kako uopće nadležne strukture mogu legalizirati ove rezultate, koji su nevjerovatni, jer je teško očekivati da autsajderi uzmu bodove prvoj i drugoj ekipi na tabeli.” – govorio je ovom prilikom Handžić za portal Visoko.co.ba, dodavši:

“Naredne sedmice ćemo, sigurno, organizirati sastanak Upravnog odbora i Skupštinu kluba, gdje ćemo odlučiti dalju sudbinu svih selekcija RK Bosna Centrotrans, jer ako budemo opravdali i prešutili ovako sramotne rezultate teško da možemo očekivati pozitivnu i povoljnu budućnost sporta, posebice rukometa u Bosni i Hercegovini. Nakon što održimo ta dva sastanka bit će poznato više detalja, koje ćemo u narednim danima izložiti cjelokupnoj javnosti, ali jedno je sigurno – Bosna Centrotrans neće preći olako preko ovako poražavajuće završnice Premijer lige BiH. Najvjerovatnija mogućnost je da će sve selekcije Bosne Centrotrans istupiti iz svih takmičenja, kao svojevrstan vid pobune protiv sramotnih postupaka pojedinaca i klubova u završnici Premijer lige BiH, kao i zbog ispadanja našeg kluba iz premijerligaškog društva.

Mi kao klub sa velikom historijom i tradicijom, iz grada koji je poznat kao rukometna sredina, tražit ćemo da se ovakvo stanje u bh. rukometu mijenja, za dobrobit svih klubova. A nadamo se da ćemo naići na podršku kako javnosti, tako i drugih klubova i sportskih djelatnika.”

U narednim danima novinari portala Visoko.co.ba će pratiti razvoj situacije u visočkom rukometnom klubu, kao i u drugim klubovima i Rukometnom savezu BiH, te ćete sve informacije o budućnosti rukometa u Visokom moći pronaći na vašem omiljenom portalu Visoko.co.ba, jedinom izvoru informacija iz Visokog i okoline.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE