SportKošarkaMlade košarkašice BiH se spremaju za EP u Poljskoj

Mlade košarkašice BiH se spremaju za EP u Poljskoj

Ženska U20 reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrala je u subotu drugu trening utakmicu protiv reprezentacije Srbije, u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Portugalu. Zmajice su u meču zatvorenog tipa poražene od Srbijanki, ali selektor naše reprezentacije Mara Lakić-Brčaninović nije nezadovoljna. “Odigrale smo odlično prvo poluvrijeme. U trećoj četvrtini došlo je do velikog pada u igri, što je protivnik znao da iskoristi. U posljednjoj dionici djevojke su dodale gas i uspjele da se vrate u igru, ali je domaćin na kraju zasluženo slavio. Moram istaći da smo utakmicu odigrali bez kapitena Melise Brčaninović, koja je imala problema sa stomačnim virusom. Sve je to dosta uticalo na igru djevojaka, ali ne mogu biti nezadovoljna. Imali smo i jako loše i izuzetno dobre periode. Do Evropskog prvenstva ostalo je još pet dana i potrudićemo se da to vrijeme iskoristimo najbolje što možemo, kako bismo ispravili greške koje smo ispoljili u utakmicama protiv Srbije”, rekla je Lakić-Brčaninović.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE