ZDKSportMladi kakanjski odbojkaš Adin Fazlić osvojio četvrto mjesto sa reprezentacijom BiH na...

Mladi kakanjski odbojkaš Adin Fazlić osvojio četvrto mjesto sa reprezentacijom BiH na Balkanijadi u Bugarskoj

Mladi kakanjski odbojkaš i član OK Kakanj 78, Adin Fazlić, učestvovao je na Balkanskom prvenstvu koje se održalo u Bugarskoj od 23. do 27. juna i sa muškom pionirskom odbojkaškom reprezentacijom osvojio četvrto mjesto.

Na turniru koji se održao u Staroj Zagori učestvovalo je 8 ekipa koje su bile podijeljene u 2 grupe. Naša reprezentacija bila je u grupi sa Turskom, Crnom Gorom i Makedonijom, dok su u drugoj grupi bile Srbija, Bugarska, Rumunija i Moldavija.

Naša reprezentacija je savladala Crnu Goru i Makedoniju sa maksimalnih 3:0, dok su protiv Turske poraženi istim rezultatom. U polufinalu su od Srbije izgubili rezultatom 3:1.

“Od Srbije smo izgubili rezultatom 3:1 iako smo prvi set riješili u svoju korist. Došlo je do pada koncetracije i Srbija dolazi do preokreta. U drugom polufinalu Bugarska pravi veliko iznenađenje i rezultatom 3-0 pobjeđuju favorizovanu Tursku, koja je bila naš protivnik u meču za treće mjesto, a u tom meču smo poraženi sa 3:1. U finalu je Bugarska bila bolja od Srvije sa 3:1.”, kaže Fazlić koji je bio standardan u svim mečevima.

“Ovo je bio moj prvi susret sa reprezentacijom. Bilo je zaista fenomenalno braniti boje svoje države. Kao novajlija sam zaigrao u prvoj postavi što jos pojačava moj dojam iz reprezentacije.”, kazao je za Kaportal.ba mladi kakanjski odbojkaš.

Adin je član OK Kakanj 78, i ono što ga u narednom periodu očekuje su pripreme sa klubom pred predstojeću sezonu koje počinju sredinom augusta.

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE