ZDKMladi zenički šahisti ostvarili zapažene rezultate na 18. Državnom prvenstvu u šahu

Mladi zenički šahisti ostvarili zapažene rezultate na 18. Državnom prvenstvu u šahu

U Zenici je od 20. do 23. maja održano 18. Državno kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH u šahu u tehničkoj organizaciji ŠK “Čelik” Zenica i ŠS Federacije BiH.
Na najmasovnijem prvenstvu do sada učestvovala je 41 ekipa sa ukupno 121 takmičarom i takmičarkom u 7 ženskih i 7 muških kategorija.

Prvenstvo je završeno proglašenjem pobjednika i dodjelom diploma, medalja i pehara najuspješnijim mladim šahistima i šahistkinjama. Mladi zenički šahisti postigli su dobre rezultate. Lorena Čerkez i Orhan Bečić državni su prvaci  u kategoriji do 8 godina, Faris Čunjalo bio je također prvi do 20 godina. Evel Karalić zauzeo je drugo mjesto do 16 godina, dok su Lana Zakić u kategoriji do 10 godina i Dino Marković do 18 godina bili treći. Po dva prvoplasirana stiču pravo nastupa na Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

 

 

Visoko.co.ba/Rtvze.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE