BiHPolitikaMladić psovkama i kamenjem napao Borjanu Krišto pred njenom kućom

Mladić psovkama i kamenjem napao Borjanu Krišto pred njenom kućom

Kako ističu u MUP-u Herceg-Bosanske županije, djelatnici Policijske postaje Livno zaprimili su dojavu da je NN osoba došla pred dvorište obiteljske kuće u ul. Zgona, Livno, vlasništvo B. K. rođene 1961 godine u Livnu, te uz psovke i vrijeđanje bacala kamenje prema B. K. koja se nalazila u dvorištu.

“Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno i tom prilikom u dvorištu obiteljske kuće pronašli dva manja kamena i van dvorišta dva kamena. Operativnim radom na terenu pronađena je Frano Krišto rođen 1991.godine u Livnu, te sprovedena u PP Livno, nakon čega je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD ” Ugrožavanje sigurnosti ” iz čl. 183 KZ F BIH“, navode iz MUP-a.

Neslužbeno se doznaje da se radi o mladiću koji studira u Mostaru, a koji živi u blizini obiteljske kuće Borjane Krišto.

Kao motiv spominju se medijski natpisi o donacijama nevladinim organizacijama od strane vlasti, prema kojima je Udruženje “Hrvatska žena Livno” prošle godine inkasiralo 100 hiljada KM od Vijeća ministara BiH, a da se na čelu tog udruženja nalazi nevjesta Borjane Krišto.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE