ZDKMladima iz Zenice oprema za mjerenje kvaliteta zraka

Mladima iz Zenice oprema za mjerenje kvaliteta zraka

Ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hohmann i Adi Mujkanović iz Udruženja za sport i kulturu ZOP iz Zenice potpisali su danas u Sarajevu ugovor vrijedan 5.100 eura za podršku omladinskom projektu o zaštiti klime.

Ugovorom se Udruženju donira tehnička oprema, kao što su aparati za mjerenje sitne prašine i teleskop.

Ambasadorica Hohmann navela je da se i na ovaj način mladi angažuju da bi imali odnos prema svojoj okolini i ekologiji. Naglasila je da donacija predstavlja mobilnu opremu te će se osim u Zenici nakon završetka projekta moći koristiti i u drugim gradovima BiH.

Adi Mujkanović je rekao da će projekt trajati šest mjeseci. U prvoj fazi će jedna gradska deponija biti uređena i pretvorena u zelenu površinu, a također će se raditi i na edukaciji mladih.

Na današnjoj pres-konferenciji također je rečeno i da će rezultate mjerenja predočiti nadležnim institucijama.

visoko.ba/fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE