ZDKSportMladost danas gostuje na Grbavici: “Željo je favorit, očekujem pun stadion!”

Mladost danas gostuje na Grbavici: “Željo je favorit, očekujem pun stadion!”

Danas su na rasporedu utakmice 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ekipa Mladosti nakon trijumfa nad Slobodom gostuje na Grbavici ekipi Željezničara koja je uz Sarajevo i Zrinjski glavni favorit za osvajanje šampionske titule.

Trener Mladosti, Husref Musemić je svjestan da je sarajevski tim apsolutni favorit u ovom duelu i da ih očekuje pun stadion.

”Željezničar je favorit u ovom susretu i mi nemamo ništa puno izgubiti. Željo je u dobroj formi, dobili su prvu utakmicu, očekuju pun stadion. Bit će prava fudbalska atmosfera, a mi ćemo se pokušati predstaviti u što boljem svjetlu. Sigurno je kako ćemo dati svoj maksimum, a hoće li to biti dovoljno na kraju za bod(ove) vidjet ćemo. Očekujem fer i korektnu igru pa neka bolji pobijedi.” kazao je Musemić.

Susret na Grbavici će propustiti Adnan Šećerović koji ima tri žuta kartona, dok od ranije zbog povrede u timu nema Senada Karahmeta. Musemić neće moći računati i na novajliju Ivicu Jurkića kao i Anesa Vazdu kojima još nije gotova registracija za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Duel između Željezničara i Mladosti se igra u subotu 4. marta 2017. godine u 15 sati. Pravdu na ovom susretu će dijeliti Ilija Živković (Orašje) s pomoćnicima Goranom Dujakom (Odžak) i Bojanom Maksimovićem (Modriča). Četvrti sudija je Zoran Soknić (Istočno Sarajevo). Za delegata susreta  imenovan je Damir Šarić (Tuzla), dok je posmatrač suđenja Željko Perić (Mostar).

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE