ZDKSportMladost savladala Borac: Ekipa Edisa Mulalić se osamila na vrhu tabele

Mladost savladala Borac: Ekipa Edisa Mulalić se osamila na vrhu tabele

Mladost iz Doboja kod Kaknja je u trećem kolu BHT Premijer lige gostovala u Banja Luci, kod ekipe Borca, i slavila pobjedu od 1:0.

Momčad iz Kaknja je na samom početku susreta stigla do vodstva, a strijelac pogotka bio je Šišić.

Nakon vodstva Mladost je nastavila sa napadima, ali udarce Arežine brani Avdukić i spašava svoju ekipu od ubjedljivijeg poraza.

Do kraja poluvremena pokušao je i Borac, ali udarac Galešića brani Velić.

U durugom dijelu igre, domaća ekipa je bolje stajala na terenu, ali danas odlični Velić je sa nekoliko odličnih odbrana sačuvao svoju mrežu, i tako je Mladost slavila pobjedu od 1:0.

Ojdanić je nakon vodstva Mladosti dobio crveni karton, i tako je domaća momčad skoro svih 90. minuta susreta igrala sa igračem manje, ali i momčad iz Kaknja je na samom kraju susreta ostala bez Šišića, koji je zbog drugog žutig kartona morao ranije u svlačionicu.

Borac – Mladost 0:1 (Šišić 2’)

Sastavi-

BORAC: Avdukić, Galešić, Ojdanić, Puzigaća, Dujaković, Raspudić, Karić, Delić, Danilović, Veselinović, Guberac.

MLADOST: Velić, Metalsi, Zahirović, Šišić, Aganspahić, Arežina, Čomor, Šećerović, Hiroš, Karahmet, Isaković.

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE