ZDKSportMladost u komšijskom derbiju dočekuje Čelik

Mladost u komšijskom derbiju dočekuje Čelik

Nakon najtežeg poraza u sezoni protiv Zrinjskog u Mostaru (4:0), ekipa Mladosti želi se vratiti na pobjednički kolosijek u Premijer ligi i to u posljednjem kolu prvog dijela sezone protiv ekipe Čelika.  U taboru ekipe iz Doboja nakon prolaska u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine vlada optimizam, što pokazuje i sama atmosfera na posljednja dva treninga. Danas je u prostorijama kluba održana press konferencija u povodu utakmice petnaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Mladosti i Čelika, a prisutnim novinarima su se obratili Nermin Šabić, pomoćnik Ibre Rahimića, te igrači Aladin Isaković i Aldin Šišić.

” Ovo je prvi put u igračkoj i trenerskoj karijeri da imam priliku igrati protiv Čelika. Ne mogu govoriti o svojim osjećanjima jer zaista nisam navikao na to, ali sa trenutne pozicije mogu reči da ekipa Mladosti ima jednu čast i zadovoljstvo da igra prvu prvenstvenu utakmicu sa Čelikom kojem je Mladost proteklih godina služila kao ekipa za provjere pred početak sezone. Svi naši igrači su maksimalno motivirani i jedva čekaju da istrče na teren. Bez obzira na sve probleme koje Čelik ima, oni su jedna jako kvalitetna ekipa i nisu slučajno među prvih šest u prvenstvu. Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi i dovoljno smo izanalizirali njihovu igru i znamo gdje bi nam Čelik mogao stvarati najveći problem. Mi imamo adekvatan odgovor na sve njihove prijetnje i sigurno je kako ćemo uraditi sve da na zelenom terenu izborimo novu pobjedu. ” rekao je pomoćnik Ibre Rahimića Nermin Šabić.

Jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Premijer ligi, Aladin Isaković je u svom obraćanju medijima rekao kako izuzetno respektira ekipu Čelika, ali da on i njegove kolege u subotu imaju samo jedan cilj, a to je pobjeda koja bi ih približila konačnom cilju, opstanku u elitnom rangu bh fudbala.

” Nakon pobjede protiv Slobode u kupu sigurno je kako se vratilo prijeko potrebno samopouzdanje igračima i jedva čekamo da u subotu istrčimo na teren i pružimo svoj maksimum. Sigurno je da je Čelik jedna izuzetvo čvrsta i kvalitetna ekipa i mi želimo uz podršku svojih navijača baš kao i protiv Sarajeva osvojiti nova tri boda. ”

Aldin Šišić će kao i Aladin Isaković, imati motiv više da se dokaže protiv svog bivšeg kluba u subotu.

” Mislim da će ovo biti jdna borbena utakmica sa obje strane. Od kako sam otišao iz Čelika , a ima više od tri godine nikada nisam izgubio od te ekipe, pa nadam se da će tako biti u u subotu. Očekujem jedno fer i sportsko navijanje s tribina jer znam da će doći mnogo Robijaša i naših Legionara na ovu utakmicu. Vjerujte pružit ćemo svoj maksimum na terenu jer nam je najbitnije da upišemo nova tri boda. ” jasno je poručio borbeni Šišić pred duel sa bivšim klubom.

Osim Šišića i Isakovića u timu Mladosti je još tri igrača koji su u prošlosti nosili dres Čelika, a to su Čović, Hasić i Dilaver.  Treneri Rahimić i Šabić za razliku od prethodnih mečeva na raspolaganju imaju sve igrače koji će konkurisati za ovaj susret (nema kartoniranih ni povrijeđenih igrača). Susret između Mladosti i Čelika igra se u subotu na stadionu u Doboju kod Kaknja, sa početkom u 13 sati.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE