ZDKSportMladost u Travniku želi nastavak serije dobrih rezultata

Mladost u Travniku želi nastavak serije dobrih rezultata

Nakon pauze zbog reprezentativnih utakmica Premijer liga Bosne i Hercegovine se nastavlja ovog vikenda utakmicama 12. kola. Na stadionu ”Pirota” u subotu od 15 sati svoj meč igraju Travnik i Mladost iz Doboja kod Kaknja. Obje ekipe ove sezone imaju isti cilj, a to je osigurati status premijeligaša i naredne sezone, te sezonu okončati u top 10.

U taboru Mladosti vlada optimizam pred ovaj susret.

” Očekuje nas jedna izuzetno važna utakmica u kojoj ćemo nastojati da nastavimo kontinuitet dobrih igara. Vjerujem kako su moji igrači shvatili ozbiljnost situacije u ovoj sezoni i znaju da je svaka utakmica ”odlučujuća” i nikako ne smije biti opuštanja jer nijedna utakmica nije lagana, šest timova na kraju sezone seli u niži rang takmičenja. Igrači su spremni, mentalno jaki i sa puno optimizma očekuju duel sa Travničanima. ” rekao je šef stručnog štaba Mladosti, Ibro Rahimić na pressici uoči susreta 12. kola sa Travnikom.

” Vjerujem da će ovo biti jedna teška i neizvjesna utakmica do posljednjeg momenta, prvenstveno jer se radi o dvije ekipe koje imaju isti cilj, a to je opstanak u društvu najboljih. Ekipa Travnika u posljednje vrijeme igra odlično, napravili su nekoliko sjajnih rezultata i sigurno je da imaju određenu dozu samopouzdanja. Za nas utakmica ima poseban značaj upravo iz činjenice što u Travniku vidimo jednog od konkurenata u borbi za opstanak. Siguran sam da sa naše strane neće izostati borbenost,  maksimalno zalaganje i sve ono što nam je potrebno kako bi u ovom susretu napravili pozitivan rezultat. ” rekao je brzonogi napadač Mladosti, Mirza Kovač koji je u prošlom kolu protiv Drine postigao dva gola.

Što se tiče igračkog kadra kojim Rahimić i Šabić raspolažu svi su u konkurenciji za ovaj meč izuzev povrijeđenih Hasića i Hrelje. Trenera tima iz Doboja raduje povratak Karahmeta u tim koji će popuniti šupljinu na lijevom boku koja je nastala nakon povrede Hrelje.

Susret između Travnika i Mladosti igra se na stadionu ”Pirota” u subotu 17. oktobra sa početkom u 15 sati. Meč će suditi Tičić Mirza iz Sarajeva, sa pomoćnicima Baković Harisom (Sarajevo) i Keranović Zoranom (Prijedor). Četvrti sudija je Grbić Zoran iz Prijedora, a delgat ove utakmice je Galić Ivica iz Mostara.

 EDIS ŠKULJ / PRESS FK ”MLADOST” DOBOJ – KAKANJ


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE