Lokalne TemeMMS kutak: 28.8. prezentacija projekta i panel diskusija na temu: Mili: prošlost,...

MMS kutak: 28.8. prezentacija projekta i panel diskusija na temu: Mili: prošlost, sadašnjost, budućnost

U sklopu Many Men Show 5, festivala umjetnosti i kreacije, održat će se i panel diskusija na temu Mili: prošlost, sadašnjost, budućnost.

U sklopu prezentacije projekta Muzej srednjovjekovne Bosne – Mili u Zavičajnom muzeju Visoko će biti organizovana diskusija kojoj će prisustvovati dr. Filipović Emir, sa Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu i član Društva za proučavanje srednjovjekovne bosanse prošlosti.

Prisutnima će se obratiti i autor idejnog projekta Muzeja srednjovjekovne Bosne – Mili, Ilma Sirčo, predstavnici lokalne vlasti, kao i predstavnici Zavičajnog muzeja.

Moderator diskusije će biti arheologinja – Bečar Lejla.

Diskusija i prezentacija projekta počinje u 12h, a ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i tako prisustvuju prezentaciji projekta Muzej srednjovjekovne Bosne – Mili, ali i daju svoj doprinos u panel diskusiji.

Sigurni smo da će projekat o, možda, najvažnijem historijskom dijelu našeg Visokog privući sve one koji vole i žive za svoju čaršiju, te žele da se prisjete njene slavne prošlosti, porazgovaraju o sadašnjosti, te možda daju ideje i prijedloge za njenu bolju budućnost. Vidimo se u ponedjeljak!


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE