SvijetAmerikaMnuchin: Trump je "nevjerovatno dobrog zdravlja"

Mnuchin: Trump je “nevjerovatno dobrog zdravlja”

– On ima savršene gene. Ima nečuvenu energiju i nevjerovatno je zdrav – izjavio je Mnuchin tokom dešavanja koji je organizirao website vijesti Axios.

– Taj čovjek je izdržljiviji od bilo koga kog sam sreo. Putujem s njim svo vrijeme. To je nevjerovatno – kazao je.

Trump je ojačao svoje ionako robusno zdravlje a današnje izjave Mnuchiona odražavaju one iz 2015. godine koje je dao njegov lični ljekar Harold Bornstein, koji je objavio u pismu da je Trump “najzdraviji pojedinac ikada” koji je postao američki predsjednik.

Bornstein je kasnije otkrio da je napisao pismo u pet minuta i izjavio je New York Timesu da je Trump uzimao lijekove za povišeni holesterol, kao i antibiotike da liječi crvenilo lica, uobičajeno kožno oboljenje, i lijekove za rast kose.

Mnuchin je kazao da Trump više ne jede u McDonald'su ili pečenu piletinu iz lanca brze hrane KFC jer je kuhinja u Bijeloj kući “sjajna”.

Visoki američki zvaničnik također je pohvalio Trumpa zbog njegove politike otvorenih vrata u Ovalnom uredu, što ga čini lako dostupnim.

– Ljudi dolaze i odlaze a on razmišlja o nečemu i naziva nekoga na telefon. On nije formalni predsjednik koji se drži procedure – kazao je.

Trump također shvata ozbiljnost svoje nove uloge, kazao je i dodao da “on ima sjajno prosuđivanje. Mislim da on shvata ozvbiljnost svog posla i svoju odgovornost”.

Mnuchin se također našalio da bi se Trumpov lik trebao pojaviti na novoj banknoti američke valute.

– Mislim da bismo trebali postaviti predsjednika Trumpa na novčanicu od hiljadu dolara kazao je on, prenosi AFP.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE