Naslovnica Lokalne Teme Kultura Mobili izložb...

Mobili izložba akademskog kipara Alena Džinde u Likumu 76

261
PODIJELI

Mobili je naziv četvrte samostalne izložbe akademskog kipara Alena Džinde. Radi se o salonskim skulpturama od žice u pokretu, nastalim od linje crteža kao osnove likovnog konponovanja, prevedenim u savremenu 3D formu. Poretom sjenom pomoću svjetla stvara se iluziona percepcija koja od statičnog gradi mobilan prostorni ambijent.

 Alen Džindo rođen je 23. oktobra  1973. godine u Sarajevu. ALU odsjek kiparstvo u klasi profesora  Mustafe Skopljaka završio je 2004. godine,  član ULU-BiH-a je od 2007. godine.

Samostalno je izlagao u Visokom 1996, Sarajevu 1997, Kruševcu (Srbija) 2004, kao i na više kolektivnih izložbi u BiH i inostranstvu. Učesnik je na  više intrnacionalnih kolonija.

Za svoj rad u više navrata je pohvaljivan i nagrađivan od čega se izdvaja nagrada Zlatna paleta intern. kolonije Sava u Brčkom. 2014. likovni rukopis ovog savremenog autora primjećen je i van granica BiH, a njegovi radovi se nalaze u zbirkama kolekcionara u Zagrebu, Splitu, Beču, Rimu, Peskari, Milanu Istambulu, Antverpenu i Amsterdamu.

Otvaranje  njegove izložbe je 23.februara  u 19h u Galeriiji Likum 76, ulaz je Slobodan i svi su dobrodošli.

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.