ZDKKultura“Moja fabrika”najbolja predstava na Festivalu bh drame

“Moja fabrika”najbolja predstava na Festivalu bh drame

Završen je 16. festival bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica – Sarajevo 2017.
Prema žiriju publike najbolja predstava festivala je predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Moje dete“ nastala prema tekstu Stojana Srdića, u režiji Ane Đorđević. Nagrada publike za najboljeg glumca dodjeljena je Davoru Goluboviću, za ulogu Bokija Aleksića u predstavi „Mirna Bosna“.

Prema odluci novinarskog žirija nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodjeljena je Bosanskom narodnom pozorištu Zenica za predstavu „Moja Fabrika“ nastalu prema tekstu Selvedina Avdića i u režiji Selme Spahić.

Stručni žiri je također odlučio da je nabolja glumica festivala Ejla Bavčić Tarakčija, za ulogu Emilije u predstavi „­­­­­­­­­­­­­Sve se nekako preživi, osim smrti“, dok je nagrada za naboljeg glumca pripala  Aleksandru Seksanu za ulogu Edina u predstavi „Sve se nekako preživi, osim smrti“.
Nagrada za najbolju režiju pripala je Selmi Spahić, za režiju predstave „Moja Fabrika“, dok je nagradu „Miodrag Žalica“ za najbolji izvedeni bosanskohercegovački dramski tekst dobila je Ljubica Ostojić, za dramski tekst „Sve se nekako preživi, osim smrti“.
Glavna nagrada Festivala za najbolju predstavu u cjelini pripala je po odluci stručnog žirija Bosanskom narodnom pozorištu Zenica za predstavu „Moja Fabrika“.

 

 

Visoko.co.ba/Rtvze.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE