SportNogometMonaco novom efikasnom partijom eliminisao Borussiu Dortmund

Monaco novom efikasnom partijom eliminisao Borussiu Dortmund

Nogometaši Monaca plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon još jedne pobjede nad Borussijom Dortmund (3:1). Monaco je s 3:2 slavio u Dortmundu u prvom susretu i tada je napravio dobar korak u borbi za polufinale, da bi Kneževi večeras ostvarili još jednu pobjedu i pridružili su se Real Madridu, Atleticu i Juventusu u samoj završnici. I večerašnji duel Monaca i Borussije, baš kao i onaj prvi, donio je puno uzbuđenja, efikasnu utakmicu i nekoliko golova.  Monaco je poveo nakon samo tri minuta igre. Kylian Mbappe je jedan odbijanac pospremio u mrežu Nijemaca i francuski klub je došao u pol-poziciju samo što je počeo meč.  U 17. minuti već je bilo 2:0. Thomas Lemar je centrirao, a Radamell Falcao glavom sjajno pogodio za 2:0, što je bio i rezultat prvog dijela.  Samo što je počelo drugo poluvrijeme Borussia je došla do gola. Osumane Dembele je uposlio Marca Reusa i Dortmunđani su se vratili u igru, ali je sve njihove nade o mogućem polufinalu prekinuo Germain, koji je ušao u 81. minuti i u istoj zabio za 3:1.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE