SportNogometMontella: Treniranje Leonarda Bonuccija je ostvarenje sna

Montella: Treniranje Leonarda Bonuccija je ostvarenje sna

Trener Milana Vincenzo Montella rekao je italijanskim medijima da njegov klub radi sjajan posao i posebno je zahvalan zbog dovođenja Leonarda Bonuccija.
“Klub radi sjajan posao na tržištu dovođenjem iskusnih i mladih igrača. Uvjeren sam da su dovedena prava pojačanja. Ne osjećam pritisak, lakše mi je da treniram jake igrače”, rekao je Montella.

Izrazio je zahvalnost zbog dovođenja Bonuccija i naveo da je “san” raditi s takvim nogometašem.

“Bonucci je nogometaš svjetske klase. Što se tiče tehnike, mislim da su on i Sergio Ramos najbolji štoperi na svijetu. San je raditi s takvim igračima, tako da sam veoma zahvalan”, istakao je trener Milana.

Iako su Rossoneri ovog ljeta napravili velike promjene, Montella uprkos brojnim pojačanjima smatra da su Juventus, Napoli i Roma favoriti za titulu prvaka Italije.

“Naš cilj je da uđemo u Ligu prvaka. Ponavljam, imam kvalitetne igrače na raspolaganju, a s Bonuccijem smo mnogo jači. Vidjet ćemo”, rekao je Montella.

Inače, Milan će sezonu početi 27. jula, kada će igrati protiv rumunske Craiove u trećem kolu kvalifikacija za Evropsku ligu.

 

 

 

Visoko.co.ba/Klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE