Naslovnica Svijet Evropa Moskva: Optuž...

Moskva: Optužbe Therese May na račun Rusije su neodgovorne i neosnovane

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u utorak je oštro reagovalo na optužbe britanske premijerke Therese May da se Rusija miješa u pitanja drugih država, širi "lažne priče" u medijima i vodi agresivnu politiku "sijanja razdora na Zapadu", te na njeno obećanje da će zaštititi interese Zapada ukoliko Rusija nastavi trenutnom "putanjom".

29
PODIJELI

– Moskva je posvetila pažnju izjavama britanske premijerke Therese May u vezi s Rusijom izrečenim na Banketu Lorda načelnika (grofovije City of London) 13. novembra. Ovaj put je naša zemlja stavljena ne na isti nivo kao drugi izazovi, već na prvo mjesto na spisku ‘prijetnji svjetskom društvu'…  Ove teze nisu nove, već objedinjene istim neodgovornim i neosnovanim karakterom optužbi iznesenih protiv Rusije – navodi se u saopćenju ministarstva, prenosi Sputnik.

Glasnogovornica ministarstva, Maria Zakharova, istakla je da Velika Britanija želi poziciju globalnog lidera po pitanju suzbijanja Rusije, što je veoma cinično s obzirom na agresivne aktivnosti koje ta zemlja provodi u Iraku i Libiji.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.