PreporukaLikeMostar danas domaćin najboljih svjetskih skakača u vodu

Mostar danas domaćin najboljih svjetskih skakača u vodu

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg natjecanja, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo po drugi put dolazi u našu zemlju.

Elitni svjetski skakači danas će na Starom mostu u Mostaru ponovo izvoditi akrobacije s visine od 28 metara, kojima su prošlog ljeta oduševili gledatelje u Mostaru.

Ove godine u gradu na Neretvi bit će održano i natjecanje u konkurenciji žena, a one će svoje skokove izvoditi s 20 metara visine.

Ovogodišnje prvenstvo je osmo po redu i najveće je do sada, s devet natjecanja za muškarce i sedam za žene. Obići će se devet lokacija na tri kontinenta, a Mostar je sedma od njih.

Kako su priopćili organizatori, dosadašnji dio sezone obilovao je neizvjesnim natjecanjima i uzbudljivim obratima, iznenađujućim pobjedama debitanata i podbačajima favorita. Rezultat toga je i neizvjesno stanje na ljestvici, tako da se u Mostaru mnogo toga može razriješiti – ali i dodatno zakomplicirati.

U prvenstvu muškaraca ističe se peterostruki prvak Gary Hunt, prošlogodišnji pobjednik iz Mostara Jonathan Paredes, te legenda cliff divinga i miljenik mostarske publike Orlando Duque. Kod žena svakako treba izdvojiti najveću senzaciju prvenstva, australsku debitanticu Rhiannan Iffland, koja je nastupajući s pozivnicom slavila na prva dva natjecanja sezone. U vrhu su još Lysanne Richard i Helena Merten (najmlađa natjecateljka), a u igru se nakon lošeg početka sezone uspjela vratiti i dvostruka prvakinja Rachelle Simpson.

Natjecanje će započeti u 13 sati. Ulaz je besplatan.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE