BiHMostar: Požar se širi prema naselju Opine, kritično i na Fortici

Mostar: Požar se širi prema naselju Opine, kritično i na Fortici

Mostarski vatrogasci trenutno ipak ne gase požar iznad naselja Opine, već su sve snage na Fortici i na novom požaru koji se pojavio u Hodbini, pokraj nekadašnjih staklenika.

“Kad su naši ljudi zadnji put bili u Opinama požar je bio na 400 ili 500 metara od kuća, sve ljudstva što imamo sad su na kritičnijim mjestima, na Fortici gdje su cijeli dan i u Hodbini gdje se pojavio novi požar”, kazali su nam iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Požar iznad grada koji se širi u mostarskoj mračnoj noći dobiva dodatnu dimenziju, ali vatrogasci kažu da ne bi trebalo biti mjesta panici.

Ipak, mještani ne mogu imati mirnu noć kada znaju da je vatrena stihija svega nekoliko stotina metara iznad njihovih kuća.

Mostar, ali i drugi dijelovi Hercegovine psoljednjih nekoliko dana bore se sa velikim brojem požara, kojima blagi povjetarac pogoduje i stvara nove nevolje vatrogascima, a večerenjim satima počela je da puše sve jača bura.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE