BiHMostar: Tradicionalni 450. skokovi sa Starog mosta u nedjelju 31. jula

Mostar: Tradicionalni 450. skokovi sa Starog mosta u nedjelju 31. jula

U nedjelju 31. jula 2016. godine u periodu od 16 do 18 sati bit će održani 450. visinski skokovi sa Starog mosta u Mostaru, piše bh. novinska agencija Patria.

Kao i svake godine bit će ovo spektakl za sve one koji vole adrenalin, a na obalama Neretve očekuju se desetine hiljada gledalaca.

Pobjednik u skokovima na glavu – mostarska lasta prošle godine bio je Lorens Listo, dok je pobjedu u skokovima na noge odnio Adis Boškailo. To je bila Listina deveta pobjeda.

Takmičari skaču s visine od 27 metara u hladnu Neretvu za šta je potrebna i fizička i psihička priprema, a ponajviše je potrebno hrabrosti. Maloljetnici skaču uz saglasnost roditelja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE