BiHKulturaMostar: Veliki ramazanski koncert u prepunoj dvorani Kosače

Mostar: Veliki ramazanski koncert u prepunoj dvorani Kosače

Veliki Ramazanski koncert na ovom mjestu ima veliku simboličnu vrijednost, znali su to svi prisutni, a ta nota osjećale se i u istupima organizatora, prenosi klix.ba.

Nakon pozdrava svim prisutnima, kao domaćin mostarski muftija Salem ef. Dedović kazao je da ovaj veliki koncert pred blagoslovljeni mjesec Ramazan, uzrokuje još više zadovoljstva jer ga dijelimo sa komšijama i prijateljima.

“Ramazan je raskošni festival duhovnosti i kulture, oduvijek je to bilo posebno vrijeme koje je obogaćivalo i vjeru i kulturu i tradiciju, ali u isto vrijeme osnaživalo međuljudske odnose i život u cijelini. Ramazan je vrelo inspiracije, nepresušna rijeka dobra, humanosti i ljudskosti, poziv je to povratku iskonu i vrijednostima koje ćivot čine smislenim i potpunim”, kazao je u pozdravnom govoru muftija Dedović

Ramazan je radost i pojedinca i zajednice, poručio je još muftija. Pojedinca jer uspjeva u ovom mjesecu disciplinirati sebe, a zajednice jer objedinjuje ljude i čuva ih od idivindualizma i zatvaranja u sebe.

Ramazanskom koncertu u prepunoj dvorani pored brojnih gostiju prisustvovalo je i mnoštvo zvanica iz političkog i kulturnog života, među kojima i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa suprugom.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE