Naslovnica BiH Crna Hronika Motociklista ...

Motociklista poginuo dok je putovao na dženazu u Potočare

138
PODIJELI

Četrdesetšestodišnji motociklista poginuo je danas na magistralnom putu Zvornik – Bijeljina, u mjestu Roćević, rekao je portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Kako piše portal Zvornički.ba, riječ je o Damiru Čampari koji je svojim motociklom krenuo na dženazu u Srebrenici. Porijeklom je iz Brčkog, a njegovi prijatelji kazali su da ga je udario u kombi, njima nepoznate marke.

Bobar je naveo da u ovoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u 11.15 sati, nije bilo drugih učesnika. Policija je obavila uviđaj tokom kojeg je saobraćaj bio obustavljen do 13 sati.

Prema riječima svjedoka, koji su se u vrijeme nesreće nalazili u Roćeviću, stradali Brčak zakačio je motorom dostavni kombi kompanije “Sarić” i od udara izgubio kontrolu i pao s motora udarivši tijelom od kombi i sve to vjerovatno pri velikoj brzini. Motor je potom sletio u kanal i našao se u njivi daleko od puta, dok je stradali ostaoležati na magistralnom putu.

S teškim povredama stradali je davao znakove života. Jedan od prvih vozača koji je pristigao na mjesto nesreće ubacio ga je u svoj automobil i povezao prema ambulanti u Kozluk. Sanitet se pojavio poslije izvjesnog vremena, kada je stradali već stigao do najbliže ambulante.

Nažalost povrede su bile preteške tako da ni brzina ni ljudskost savjesnog vozača koji je najbrže reagovao nije pomogla poginulom Brčaku.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.