SportNogometMourinho: I dalje sam najbolji trener Chelsea

Mourinho: I dalje sam najbolji trener Chelsea

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho rekao je da je i dalje najbolji trener fudbalskog kluba Chelsea, nakon što su ga navijači londonskog kluba vrijeđali tokom utakmice u FA kupu.

Chelsea je sinoć na svom terenu pobijedio Manchester United sa 1:0 i plasirao se u polufinale FA kupa, a navijači londonskog kluba su vrijeđali Mourinha i u nekoliko navrata ga nazvali Judom. Mourinho je dva puta otpušten u Chelseaju, ali je najuspešniji trener u historiji kluba sa tri šampionske titule.

Mourinho je na uvrede navijača prstima pokazao broj tri, ukazujući na broj titula koje je osvojio sa Chelseajem.

“Sve do trenutka kada jedan njihov trener osvoji četiri šampionske titule, ja ću biti najbolji trener Chelsea. Do tada, Juda je broj jedan”, rekao je Mourinho, prenijeli su britanski mediji.

Jedini gol na Stamford Bridgeu sinoć je postigao N'Golo Kante u 51. minuti.

“Mogu da me zovu kako žele. Ja sam profesionalac, branim svoj klub. Zaista sam ponosan na moje igrače i ponosan sam na navijače Manchester Uniteda”, dodao je 54-godišnji Mourinho.

Mourinho nije želio da komentariše suđenje Michaela Olivera, koji je u 35. minuti isključio fudbalera Uniteda Andera Herreru.

“Ne želim da idem u tom pravcu. U četiri utakmice Oliver je dosudio tri penala i pokazao jedan crveni karton, to ne mogu da promijenim. Rukovali smo se i čestitao sam mu. Gospodin Oliver kod kuće može da analizira, pošto ja neću da analiziram njegov rad”, naveo je Mourinho.

Chelsea je izbacio branioca titule u FA kupu, u polufinalu će igrati protiv Tottenhama, dok će u drugom polufinalu igrati Arsenal i Manchester City.

Oba polufinala biće odigrana na londonskom Wembleyju 22. i 23. aprila.

visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE