ZDKKulturaMultiplex Ekran Zenica: Drugo izdanje "Dječijeg film festivala"

Multiplex Ekran Zenica: Drugo izdanje “Dječijeg film festivala”

Dječiji filmski festival je sedmodnevna revija nekih od najboljih ostvarenja sedme umjetnosti za djecu iz cijelog svijeta, jedini je događaj ovakvog tipa  u Bosni i Hercegovini koji se  održava  jedan puta godišnje. U svom drugom izdanju, planira da privuče više od 10 000 posjetilaca,  kroz više od 80 filmskih projekcija  u toku sedam dana trajanja i tako još jedan puta potvrdi kao  jedna od najposjećenijih manifestacija za djecu u zemlji.  Osim što djeci daje priliku da u kinu, po najnižoj cijeni kino ulaznice u svijetu, gledaju najbolje igrane, animirane i dokumentarne 2D i 3D filmove iz dječije i porodične produkcije, DFF će se tokom sedam dana  truditi i da stvori prostor po mjeri i željama djece kroz više od 100 kreativnih pratećih sadržaja.

Ove godine sa nama su filmovi iz slijedećih zemalja: Francuska, SAD, Belgija, Japan, Norveška, Danska, Srbija, Njemačka, Luksemburg, Kina, malezija i Španjolska.

Zahvaljujemo se svim prijateljima festivala koji su nas podržali u našim idejama:
Grad Zenica, Raiffeisen Banka, Flipko flips, Monte, Tropik film&video, Ars centar Zenica, MCF BiH, Una Film, Kolibrić, Palčić, 5 Plus, Zavod za javno zdravstvo Zeničko dobojskog kantona, Savez izviđača grada Zenica.  


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE