BiHMUP USK-a - Tri osobe uhapšene: Od kandidata primali mito za polaganje...

MUP USK-a – Tri osobe uhapšene: Od kandidata primali mito za polaganje vozačkog ispita

U velikoj akciji policije Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona uhapšene su tri osobe povezane s polaganjem vozačkog ispita.

Ove informacije potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić.

Tri osobe su uhapšene jer su od kandidata koji su polagali vozački ispit primili mito ili druge oblike koristi.

Kako je potvrdila Galić, policijska akcija još uvijek je u toku.

Pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona trenutno obavlja pretrese na nekoliko stambenih lokacija, te automobila u Velikoj Kladuši.

Ove informacije potvrđene su za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona.

Podsjećamo, u aprilu prošle godine Specijalna jedinica ovog MUP-a uhapsila je Nermina Ćoralića, koordinatora Komisije za polaganje vozačkih ispita, zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj ili ovlasti.

U tadašnjoj akciji policije uhapšena su i tri člana Komisije koja su optužena da su sudjelovali u nezakonitom izdavanju vozačkih dozvola prema već određenoj cijeni, te su tako pribavili određenu imovinsku korist.

visoko.ba/radiosarajevo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE