SportDržavni TimMUP ZDK: Održan sastanak o osiguranju utakmice BiH - Izrael

MUP ZDK: Održan sastanak o osiguranju utakmice BiH – Izrael

U sklopu aktivnosti koje se poduzimaju na obezbjeđenju međunarodne kvalifikacione utakmice između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela, dana 12. 06. 2015. godine, na stadionu Bilino polje u Zenici, danas je u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policijski komesar Semir Šut, sa saradnicima i članovima Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice, održao sastanak sa predstavnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i predstavnicima zaštitarskih agencija koje će biti angažovane na obezbjeđenju iste.

Tema sastanka je bila presjek stanja i poduzetih mjera u pogledu obezbjeđenja ove značajne međunarodne nogometne utakmice, kao i postupanja po usvojenom Planu obezbjeđenja, a sve sa ciljem finalizacije i utvrđivanja pojedinačnih zadataka svih nosilaca aktivnosti, rasporeda snaga i pozicija, kao i utvrđivanja dinamike i redoslijeda poduzimanja naloženih zadataka.

Na održanom sastanku su u tom kontekstu precizirani svi detalji obezbjeđenja, te konkretizovane upute kada je u pitanju kontrola i pregled navijača radi sprečavanja unošenja na stadion nedozvoljenih predmeta. Također su utvrđeni prilazni pravci stadionu, te utvrđene pozicije i prostori koji će biti pod stalnim video nadzorom.

U završnom dijelu sastanka komesar Šut je naglasio da obezbjeđenje ovako značajne međunarodne utakmice zahtijeva maksimalnu ozbiljnost i profesionalizam, ne samo policijskih službenika, nego i pripadnika drugih agencija i službi koje će na dan održavanja utakmice biti na stadionu i djelovati u okviru svojih nadležnosti. Posebno je naglašena obaveza dosljedne primjene Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, kao i Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona, Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i Zakona o zaštitarskim agencijama Zeničko-dobojskog kantona.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE