Naslovnica Lokalne Teme Crna Hronika MUP ZDK: U Vi...

MUP ZDK: U Visokom izvršeno krivično djelo teške krađe u dvije kuće

621
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

MARKETING

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 12/13.09.2017. godine, u naseljenom mjestu Novo Selo, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica B.M., iz Zenice. Tom prilikom je otuđena ženska ručna torba u kojoj su se nalazili lični dokumenti, novac i pet litara alkoholnog pića. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 12/13.09.2017. godine, na lokalitetu Smetova, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica D.E., iz Zenice. Tom prilikom je otuđen jedan tv aparat marke „VIVAX“. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

U vremenskom periodu od 11. do 13.09.2017. godine, u mjestu Čekrekčije, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u dvije kuće vlasništvo firme “DELMA TEM” d.o.o. Visoko, vlasništvo lica A.A-A.H., državljanina Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tom prilikom su otuđena dva tv aparata marke “Samsung”, dva konvektora marke “Atlantic”, mikrovalna pećnica, jedan toster i određena količina odjevnih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Breza

Dana 13.09.2017. godine, u dežurnu službu Policijske stanice Breza je prijavljeno da je u periodu od 08. do 13.09.2017. godine, u mjestu Potkraj, od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo krađe, kojom prilikom je otuđen novčanik vlasništvo lica R.F., iz Visokog, u kojem se nalazio novac i kreditne kartice. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

 

 

 

visoko.co.ba/Mupzdk.gov

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.