PreporukaRecenzijeN.W.A. uz Cheap trick i Deep Purple u kući slavnih

N.W.A. uz Cheap trick i Deep Purple u kući slavnih

Grupa N.W.A. je sinoć trijumfalno ušla u Rokenrol kuću slavnih i na taj način stala na put svim izjavama da reperima nije mjesto u ovoj instituciji.

Ceremonija je održana u Bruklinu, a članovi N.W.A. grupe, Dr Dre, Ice Cube i MC Ren su se tada u kući slavnih zajedno sa članovima grupa Cheap Trick i Deep Purple pridružili ostalim velikanima muzičke scene.

Krajem osamdesetih godina grupa N.W.A. je bila veoma popularna, a nakon raspada, svako od članova je nastavio samostalnu karijeru.

Tako je Doktor Dre postao jedan od najtraženijih muzičkih producenata i milijarder sa kompanijom haj tek slušalica, a Ice Cube ima uspešnu i muzičku i glumačku karijeru. “Rokenrol nije samo muzički stl već duh koji povezuje ljude, bilo da su bluzeri ili pank rokeri”, rekao je Ice Cube sinoć na ceremoniji.

N.W.A. je najavio Kendrik Lamar koji je za članove ove grupe rekao da su za njega bili heroji dok je odrastao jer su pokazali svakom djetetu u getu da mogu da budu uspješni.

Uspjeh grupe Cheap Trick je porastao u kasnim sedamdesetim godinama, a naročito su poznati po nastupima uživo.

Njihov ulazak u kuću slavnih je najavio Kid Rock koji je rekao da je nakon svakog njihovog nastupa kojem je prisustvovao shvatio da mora da se više trudi kako bi održao korak sa njihovim talentom.

Na cerermoniji u Rokenrol kući slavnih odata su i priznanja dvojici nedavno preminulih rokera, Dejvidu Boviju i Glenu Freju.

Grupu Deep Purple je najavio bubnjar Metalike, Lars Ulrih koji je tada rekao da je sa devet godina prvi put bio na njihovom koncertu u Kopenhagenu i to mu je promenilo život.

Ceremoniji nije prisustvovao jedan od osnivača benda , gitarista Riči Blekmor, ali su mu ostali članovi odali priznanje tokom govora.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE