Lokalne TemeSportNa 4. kantonalnom prvenstvu u pikadu prvo mjesto osvojila Sejdić Hamida

Na 4. kantonalnom prvenstvu u pikadu prvo mjesto osvojila Sejdić Hamida

Sportski savez invalida Ze-Do Kantona uz tehničku podršku općinske organizacije Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Zavidovići proteklog vikenda je organizovao 4. kantonalno prvenstvo u pikadu.

Domaćin prvenstva je bio Streljački klub Zavidovići, a na prvenstvu je nastupilo osam općinskih saveza sa područja Zeničko-dobojskog kantona sa 35 takmičara koji su se nadmetali u muškoj i ženskoj kategoriji, pojedinačno i u ekipnim sastavima.

Nakon cjelodnevnog nadmetanja najbolji u muškoj i ženskoj kategoriji su bili igrači i igračice iz Maglaja.

Drugoplasirani u muškoj kategoriji su igrači iz Olova, dok su kod žena drugoplasirane bile igračice iz Visokog. Domaća ekipa iz Zavidovića zauzela je treće mjesto u obje kategoriji.

U pojedinačnom nadmetanju kod muškaraca najbolji je bio domaći igrač Bećirović Nisvet, koji je iza sebe ostavio prošlogodišnjeg pobjednika Jamaković Ismeta iz Olova, dok je trećeplasirani bio Umkić Mesud iz Tešnja.

U ženskoj kategoriji prvo mjesto je osvojila Sejdić Hamida iz Visokog, drugo mjesto je zauzela Gušo Zumro iz Maglaja, dok je treća bila Lemeš Mevlida također iz Visokog.

– Zahvaljujemo se upravnom odboru Streljačkog kluba Zavidovići koji su bili domaćini za takmičenje, a zahvalnost ide i kantonalnim ministarstvima za boračka pitanja i ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Ze-Do kantina .Zahavljujemo se i sponzorima Ismetu Omerašević, kao i ugostiteljskom objektu “Afrika”, poručili su organizatori prvenstva.

 

 

 

Visoko.co.ba/Zdici.info


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE