Lokalne TemeStaro VisokoNa današnji dan/Visoko: NK Bosna Visoko, lider tabele Prve lige BiH, remizirala...

Na današnji dan/Visoko: NK Bosna Visoko, lider tabele Prve lige BiH, remizirala sa FK Sarajevom 1:1

Na svojoj Facebook stranici FK Sarajevo je objavio fotografiju i tekst sjećajući se utakmice odigrane na današnji dan, prije 19 godina kada je FK Sarajevo u okviru 25. kola Prve lige BiH reminiziralo na gostovanju kod NK Bosne Visoko rezultatom 1:1.

Visočki tim je nakon 24 odigrana kola bio ubjedljivo prvi na tabeli, dok je bordo tim bio u borbi za što bolju poziciju na tabeli uoči početka doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine. Sarajevo je odlično otvorilo susret, a igrao se 13. minut kada je domaći golman Džudža loše intervenisao nakon jednog centaršuta i kratko odbio loptu na koju natrčava Nermin Gogalić i posprema je u mrežu za veliko slavlje Hordi zla. Sarajevo je stečenu prednost čuvalo sve do 81. minute kada domaćini stižu do izjednačenja. Nakon što je glavni sudija meča Fikret Mečkić dosudio sumnjiv jedanaesterac za domaće, siguran sa bijele tačke bio je najbolji fudbaler domaćih Almedin Hota koji pogađa za konačnih 1:1.

Na fotografiji je prikazan trenutak iz 13. minute kada Gogalić postiže vodeći pogodak za Sarajevo.

visoko.ba/FK Sarajevo


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE