ZDKPolitikaNa Gradskom vijeću izvještaj o zagađenosti zraka u Zenici

Na Gradskom vijeću izvještaj o zagađenosti zraka u Zenici

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenice Sanja Renić sazvala je za danas novu sjednicu na kojoj će biti raspravljano o izvještaju monitoringa zemljišta na području općine/grada Zenica od 2011. do 2015. godine, koji je uradio Federalni zavod za agropedologiju, te o izvještaju petogodišnjeg monitoringa ostataka teških metala i pesticida u biljnom materijalu i mlijeku s područja općine/grada Zenica od 2011. do 2015., koji je sačinio Federalni zavod za poljoprivredu.

Vijećnici će biti informirani i o izvještaju o mjerenju zagađenosti zraka u gradu Zenica tokom protekle godine.

Na dnevnom redu je i informacija o radu Policijske uprave I Zenica s ocjenom stanja sigurnosti za period od januara prošle godine do marta 2017., kao i izvještaj o radu Gradskog pravobranilaštva  u protekloj godini, te izvještaji o radu JU “Dom za stara lica Zenica”, JU “Dom i porodica” Zenica i JU Centar za socijalni rad Zenica.

Članovi Gradskog vijeć trebali bi se izjasniti i o prijedlogu zaključka o davanju garancije Grada Zenica na zaduženje Zeničko-dobojskog kantona po ugovoru o zajmu zaključenog između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) te BiH i Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB) za projekt “Izgradnja regionalnog vodovoda Plava voda”.

Očekuje se da će na sjednici neki od vijećnika tražiti i dopunu dnevnog reda s obzirom na to da je ponovno aktuelno pitanje opstanka Nogometnog kluba Čelik.

Fena / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE