Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Na kantonalno...

Na kantonalnom prvenstvu u kuglanju za osobe sa invaliditetom ekipni pobjednik ekipa SSRI Visoko

137
PODIJELI

U organizaciji Sportskog saveza invalida ZE-DO Kantona, tehničkog suorganizatora Sportskog društva ratnih vojnih invalida Kakanj 92 i uz podršku Općine Kakanj, KSC Kakanj i Kuglaškog kluba Kakanj, održano je XVII Kantonalno prvenstvo u kuglanju za osobe sa invaliditetom.

Na ovom prvenstvu učestvovalo je četrdeset pet takmičara iz Olova, Vareša, Breze, Visokog, Zavidovića, Tešnja, Maglaja i Kaknja.

Takmičari su bili raspoređeni nekoliko kategorija: opštu kategoriju, povrede donjih ekstremiteta nadkoljena i podkoljena amputacija, povrede gornjih ekstremiteta podlaktna i nadlaktna amputacija,slabovidne i slijepe osobe  kao i takmičenje žena sa invaliditetom bez obzira na kategoriju.

Ekipni pobjednik je ekipa SSRI Visoko sa 1095 oborenih čunjeva, drugo mjesto u ekipnom poretku osvojila je ekipa SSRI Tešanj sa 890 oborenih čunjeva, dok je trećeplasirana ekipa SSRI Maglaj sa 884 oborenih čunjeva.

Za ekipu SD RVI Kakanj 92 nastupali su Emir Zečević – opšta kategorija, Hajrudin Zekić, Samir Mehinović i Jasmin Haračić u podkoljenoj kategoriji koji su na općinskom prvenstvu u kuglanju za osobe sa invaliditetom izborili plasman na Kantonalno prvenstvo.

U ekipi SD RVI Kakanj nije nastupio Abdel Fazlić, koji je zbog iznenadnih radnih obaveza izostao sa Kantonalnog prvenstva.

Ekipno SD RVI Kakanj je oborio 598 čunjeva, a u pojedinačnom takmičenju treće mjesto i bronzanu medalju osvojio je Samir Mehinović, što je veliki uspjeh za SD RVI Kakanj 92.

Suđenje na ovom takmičenju vodili su članovi i kuglaške sudije Kuglaškog kluba Kakanj: Muhamed Bešić, Eldar Turudija, Kemal Karahodžić i Meho Strika.

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.