Lokalne TemePolitikaNa Kongresu Socijaldemokratske partije BiH i osam delegata iz Visokog

Na Kongresu Socijaldemokratske partije BiH i osam delegata iz Visokog

U Kulturno-sportskom centru Skenderija, u dvorani Mirza Delibašić, u toku je Kongres Socijaldemokratske partije BiH.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je podsjetio da su u posljednjih devet mjeseci radili na povratku povjerenju članova stranke, rukovodstva, i svakako da usvoje inovirani Statut i politički program kako bi u narednom periodu krenuli u realizaciju onoga što je i sam u Platformi obećao članstvu stranke, a to je povratak jedinstva SDP-a BiH, rad na izradi platforme za okrupnjavanje i ujedinjavanje ljevice, i ujedinjavanje našeg društva, odnosno izgradnja države na principima ZAVNOBIH-a i antifašizma.

Na Kongresu SDP-a BiH danas će biti biran novi saziv Glavnog i Nadzornog odbora, a mijenjat će se i Statut i Program SDP-a BiH, a također će biti ozvaničen početak mandata predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića, nakon što je nedavno izabran na izborima po sistemu “jedan član-jedan glas”.

Inovacije Statuta i Programa SDP BiH rađene su u proteklih 10 mjeseci, a sve organizacije i svi članovi partije su imali pravo svojim amandmanima uticati na sadržaj ovih partijskih dokumenata, navode iz te partije.

Kongresu SDP-a prisustvuje 850 delegata, te gostiju iz zemlje, regiona i inozemstva.

Kao predstavnici OO SDP-a Visoko na ovom Kongresu su delegati: Muhamed Husić, Dejan Šćepanović, Dalibor Tomičić, Nedžla Greda, Dragana Koprivica, Nejra Tatar, Maja Malić-Zečević i Avdija Višća.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE