PreporukaLikeNa MESS-u održana Frljićeva predstava, uprkos zabranama

Na MESS-u održana Frljićeva predstava, uprkos zabranama

Predstava “Naše nasilje i vaše nasilje” reditelja Olivera Frljića, uprkos zabranama i tenzijama koje su je jučer obilježile, izvedena je sinoć u Narodnom pozorištu Sarajevo, u okviru Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Izvedena je pred članovima žirija,učesnicima Evropske teatarske konvencije, medijskim pokroviteljima i građanima koji su na vlastitu odgovornost prisustvovali izvedbi.

Predstava je održana pod jakim mjerama sigurnosti,u prisustvu osiguranja i policije koja je bila prisutna i na pozorišnom trgu.

Frljićeva izvedba kritikuje licemjerno lice Evrope u kontekstu aktuelne politike sa izbjeglicama, referirajući se na arapski i kršćanski svijet u svijetu kapitalizma i borbe za naftno blago.

Karakterizira je oštri i šokantni ton u namjeri da pokrene razmišljanja ljudi o aktuelnom trenutku.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE