Na novi materijal čekalo se punih deset godina: Gwen Stefani objavila treći studijski album

560

Napisala ga u svega nekoliko mjeseci i naziva ga “prekid” albumom. Već sada ga mnogi smatraju njenim najboljim materijalom do sad, a našao se i na prvom mjestu iTunesa.

Na novi studijski album Gwen Stefani čekalo se punih 10 godina. Njen posljednji album bio je “The Sweet Escape“ iz 2006. godine. Album je nazvan “This Is What the Truth Feels Like“, a najavljen je singlom “Used to Love You”, koji je inspiriran raspadom braka s Gavinom Rossdaleom, s kojim ima troje djece. Kako je i sama priznala, cijeli album je nastao iz ringišpila emocija, kroz koje je prolazila nakon braka.

Singlovi “Make Me Like You” i aktuelni “Misery”, suprotna su priča od one iz “Used To Love You”,  jer je Gwen krajem prošle godine započela vezu s Blakeom Sheltonom, kolegom iz žirija muzičkog šoua The Voice. On je za pjesmu “Misery” na Twitteru napisao kako je “sjajna”.

Pjesma govori o novoj ljubavi ili vezi, nakon perioda patnje.

– Ti si poput droge, ti si poput droge za mene, zato me izbavi iz moje patnje, požuri i dođi da me vidiš – poručuje Gwen u pjesmi.

Oboje se ranije priznali da ih je spojila zajednička patnja kroz koju su prolazili – njen raspad 13-godišnjeg braka, te njegov razvod od country pjevačice Mirande Lambert.

Spot za pjesmu “Make Me Like You” specifičan je po tome što se radi o prvom videu koji je sniman uživo i to za vrijeme trajanja reklama na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja.

Album je napisala u svega nekoliko mjeseci i naziva ga pravim “prekid” albumom. Već sad ga mnogi smatraju njenim najboljim materijalom do sad. Odmah po izlasku našao se na prvom mjestu iTunesa. Na albumu se nalazi 12 pjesama, a popis je objavila na svom Twitteru ranije.