BiHNa pomolu nova koalicija: Sutra sastanak Nikšića, Radončića i Komšića

Na pomolu nova koalicija: Sutra sastanak Nikšića, Radončića i Komšića

Predsjednici Demokratske fronte, Saveza za bolju budućnost i SDP-a  sastat će se sutra u Sarajevu gdje će između ostaloga razgovarati o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, sa posebnim osvrtom na krizu vlasti u Federaciji BiH, saznaje novinska agencija Patria.

Željko Komšić, Fahrudin Radončić i Nermin Nikšić razmotrit će i mogućnosti pravljenja nove parlamentarne većine u Federalnom parlamentu, s obzirom da manjinska Vlada SDA- HDZ BiH nema više podršku u ovom zakonodavnom tijelu.

Prošle sedmice njih trojica su uputila zajedničku izjavu u kojoj su kritizirali poteze lidera SNSD-a Milorada Dodika, čiji je prijedlog za raspisivanje referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH usvojila Narodna skupština RS.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE