Lokalne TemeNa prvoj teraviji u "Saračici" prisutnima se obratio Muhamed Abu Hamadan vakif...

Na prvoj teraviji u “Saračici” prisutnima se obratio Muhamed Abu Hamadan vakif kome prave smetnje da u Visokom investira 1,5 miliona KM za džamiju u Lukama

Na prvoj teraviji u Hadži Hasanovoj džamiji poznatijoj i kao “Saračica” prisutnim vjernicima obratio se i Muhamed Abu Hamadan, vakif koji je donirao novac za renoviranje ove džamije i čovjek koji je i ranije donirao dio novca za radove na džamiji “Tabhana”.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko, Ibrahim Hadžić, u uvodu se zahvalio vakifu i njegovim prijateljima koji su učestvovali u rekonstrukciji ove džamije, a zatim se prisutnima kratko obratio i sam Muhamed Abu Hamadan koji je istakao kako voli i poštuje stanovnike Visokog i kako ovaj grad smatra drugom domovinom. Naveo je kako po cijeloj BiH ima zemljište koje je kupio, ali kako se odlučio za Visoko kao svoju drugu domovinu gdje i njegovi prijatelji grade kuće. Posebno je iskoristio priliku da se zahvali glavnom imamu Ibrahimu Hadžiću i Semiru Doksi koji rade zajedno i na projektu izgradnje Islamskog centra za koji su već obezbjeđena sredstva u iznosu oko 1.500.000KM te je izrazio nadu u buduću saradnju sa vlašću u Visokom po pitanju izdavanja potrebnih dozvola za izgradnju Islamskog centra koji bi trebao da bude jedan od simbola Visokog.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE