Naslovnica ZDK Politika Na Skupštini ...

Na Skupštini ZDK usvojena inicijativa Općinskog vijeća Maglaj

46
PODIJELI

Poslanici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona danas su u okviru nastavka 48. sjednice razmatrali preostale tri tačke , a pred njima su se našle tri  inicijative, Općinskog vijeća Maglaj, kantonalnog Vatrogasnog saveza i jedna incijativa poslanika.

MARKETING

Potrebnu skupštinsku podršku nije dobila inicijativa poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Senada Trake, za dopunu jednog člana Zakona o kantonalnim administrativnim taksama i inicijativa nije prihvaćena.

Skupština ZDK je prihvatila podnesenu inicijativu Općinskog vijeća Maglaj za izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom.

Inicijativa Vatrogasnog saveza Zeničko-dobojskog kantona za izmjene i dopune Zakona o javnom okupljanju nije imala potrebnu podršku poslanika u Skupštini da bi bila prihvaćena.

O ranije podnesenoj i u dnevni red sjednice uvrštenoj inicijativi za pripremu nacrta kantonalnog propisa kojim bi se stvorile pretpostavke za sankcionisanje počinilaca saobraćajnih prekršaja na osnovu snimaka s nadzornih kamera, koju je na 26. sjednici Skupštine pokrenuo poslanik Samir Lemeš, u današnjem nastavku sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona nije raspravljano, jer je podnosilac inicijativu povukao prije otvaranja rasprave. 

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.