Lokalne TemePolitikaNačelnica Amra Babić prisustvovala skupu podrške narodu Turske u Sarajevu

Načelnica Amra Babić prisustvovala skupu podrške narodu Turske u Sarajevu

Nakon što je sinoć dio turske vojske pokušao izvesti državni udar i na taj način skinuti sa vlasti Recepa Tayipa Erdogana i njegovu AKP stranku, što im nije pošlo za rukom, danas je na Baščaršiji u Sarajevu održan skup podrške turskom narodu.

Nekoliko desetina građana iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine okupilo se tako danas u Sarajevu, gdje su svoju podršku turskom narodu iskazali zastavama Republike Turske, transparentom sa likom turskog predsjednika i drugim porukama. Organizatori samog skupa bili su građani Zenice, Tešnja, Zavidovića, Sarajeva i Visokog, a među prisutnim građanima, kojima se na protestu priključila i nekolicina Turaka koji žive u BiH, našla se i načelnica općine Visoko, Amra Babić.

U izjavi za AA načelnica Babić je kazala kako je zadaća svakog časnog Bosanca i Hercegovca da danas pruži podršku turskom narodu i njihovom nastojanju da sačuvaju tursku državu.”Mislim da posebno mi koji smo preživjeli rat i agresiju na BiH imamo danas takvu obavezu. Cijelu noć i jutro sam bila u kontaktu sa građanima Visokog. Imala sam jako puno poruka sa molbom da uputimo poruke podrške turskom narodu, demokratski izabranoj turskoj vladi.” – istakla je Babić.

Nekoliko desetina građana iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine okupilo se danas na Baščaršiji u Sarajevu kako bi pružilo podršku turskom narodu i državi nakon sinoćnjeg pokušaja državnog udara. ( Samir Yordamoviç - Anadolu Agency )
Nekoliko desetina građana iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine okupilo se danas na Baščaršiji u Sarajevu kako bi pružilo podršku turskom narodu i državi nakon sinoćnjeg pokušaja državnog udara. ( Samir Yordamoviç – Anadolu Agency )

Prema njenim riječima, molitve i srca građana Visokog su sa turskim narodom. Babić je kazala kako je uvjerena da će Turska iz svega ovoga izaći još jača i opredjeljenija da gradi mir, stabilnost i prosperitet turskog naroda.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE