SportOstali sportoviNadal i Querrey finalisti u Acapulcu

Nadal i Querrey finalisti u Acapulcu

Na Otvorenom teniskom prvenstvu Meksika u Acapulcu u muškoj konkurenciji u finalu će igrati Amerikanac Sam Querrey i Španac Rafael Nadal, a kod žena Ukrajinka Lesia Curenko i  Francuskinja Kristina Mladenović.

U polufinalu Querrey je u tri seta sa 3:6, 6:1 i 7:5 pobijedio Australca Nicka Kyrgiosa, koji je dan ranije eliminirao Srbina Novaka Đokovića, dok je Nadal bio ubjedljiv protiv Hrvata Marina Čilića kojeg je savladao sa 6:1 i 6:2.

Nadal će se u Acapulcu, u kojem dva puta slavio 2005. i 2013. godine, boriti za jubilarnu 70. turnirsku pobjedu u karijeri.

Kod teniserki Mladenović je pobijedila Amerikanku Christinu McHale sa 7:5, 4:6 i 6:2, dok je  Curenkovoj Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni predala polufinalni meč zbog problema sa želucem.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE