SportOstali sportoviNadal protiv Đokovića u polufinalu turnira u Madridu

Nadal protiv Đokovića u polufinalu turnira u Madridu

Nadal će u polufinalu igrati protiv Novaka Đokovića, kojem je četvrtfinalani meč bez borbe predao Japanac Kei Nishikori.

Nadal i Đoković će igrati 50. međusobni meč. Srpski teniser vodi 26-23, a kao pobjednik je izašao u posljednjih sedam mečeva. Nadal je posljednju pobjedu nad Đokovićem ostvario još 2014. godine u finalu Roland Garrosa.

U drugom madridskom polufinalu Urugvajac Pablo Cuevas, koji je u četvrtfinalu nadigrao Nijemca Alexandera Zvereva sa 3:6, 6:0, 6:4, čeka boljeg iz mača Hrvata Borne Ćorića i Austrijanca Dominica Thiema.

Visoko.co.ba/Fena.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE