SportOstali sportoviNadal stigao do petog naslova u Madridu

Nadal stigao do petog naslova u Madridu

Prvi set bio je izjednačen, a Thiem je imao i prednost koju je morao iskoristiti. Kod rezultata 1:1, oduzeo je Špancu servis, ali Nadal uzvraća malo kasnije i poravnava rezultat na 3:3.

Kod 5:4 za Nadala i na Thiemov servis, španski teniser imao je čak tri set-break lopte, ali niti jednu nije iskoristio pa se na kraju ušlo u tie-break, koji je s 10:8 pripao pobjedniku.

Nadal je u drugom setu odmah na početku oduzeo servis Austrijancu i tu je prednost držao do kraja. Međutim, kod rezultata 5:3, Nadal je imao dvije meč-break lopte, ali nije ih uspio iskoristiti, da bi pri svom servisu uspio spasiti četiri break lopte i iskoristiti ukupno četvrtu meč loptu za 6:4 u drugom setu.

Ovo je bila 15. uzastopna Nadalova pobjeda kojom je stigao do 5. titule na madridskim terenima, odnosno do svog 30. Masters naslova u karijeri.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE